Economic empowerment of women is one of the most important ways to support starting a business and improving the position of women in society and that is why the Molèn Academy awards 3 scholarships to women each semester.

The goal of this movement is to empower and encourage women by offering knowledge that meets the needs of the modern market.

Conditions that a candidate must meet in order for her application to be valid:

1. CV

2. Cover letter

3. A short video of at least 90 seconds in which you tell us about your vision and how one of our programs can help you with that

It is understood that the application documentation must be complete and the application procedure fully respected. All applications and necessary documentation, send us to with the note Molèn Women Scholarship.

 

Aleksandra Stojiljković
Aleksandra Stojiljković

Program Digitalni marketing

Čast je biti jedan od stipendista i imati mogućnost da slušam eminentne i vrsne stručnjake u svojim oblastima. Prilikom koju ste mi ukazali i time što ste me izabrali da budem stipendista i deo Molèn priče doprineli ste da se ova devojka podseti koliko može, da granica ne postoji. Time što ste prepoznali moju strast i ogromnu želju, dali ste mi vetar u leđa da napredujem i postanem Tim Lider u  kompaniji u kojoj trenutno radim, nedugo nakon odslušanih par predavanja. Trudim se da svakodnevno svojim primerom inspirišem ljude i pokrenem tu istu strast u njima.

Svojim primerom želim da ohrabrim i naredne generacije devojaka, žena, da se prijave i iskoriste sjajnu šansu i kvalitet koji Molèn Akademija poseduje.

Anja Nikitović
Anja Nikitović

Program Digitalni marketing

Za mene je je Molèn značio ne samo promenu karijernog puta već i totalni preokret ličnog. Upoznala sam fantastične ljude, a sada ih sa sigurnošću mogu nazvati i kolege. Molèn izdvajaju pre svega sjajni ljudi, predavači i to je jedan od prvih razloga zbog kog sam baš izabrala Molèn.  Takođe podrška koju sam dobila od predavača tokom a i nakon završene akademije je neopisiva i dupoko sam zahvalna na tome! Uvek me je privlačila dinamika u poslu, te je logičan sled okolnosti bio da se zaposlim u marketinškoj agenciji. Moram priznati da je do zaposlenja prošao period od nekoliko meseci prakse ali sada sa ponosom mogu da kažem da radim u jednoj od najboljih agencija kod nas.

Još jednom zahvaljujem se Molèn Akademiji na previdnom iskustvu i pruženoj prilici!

Dragana Čelar
Dragana Čelar

Program Dizajn enterijera

Stipendija mi je, mogu slobodno da kažem, bila vetar u leđa, i u potpunosti promenila život.
Pažnju mi je privukla mogućnost da znanje stičem od najboljih. Prijateljski pristup prema studentima, i podrška tokom celog programa takođe su bili veoma značajni za jednog početnika. Predavanja su bila veoma sadržajna, ali i izuzetno prijatna kakva je i celokupna atmosfera na Akademiji.

Dva meseca nakon završetka započela sam praksu u arhitektonskom birou, i sada je ono što je nekada delovalo kao san zapravo moja svakodnevica. Za nekoga ko je deset godina bio u ugostiteljstvu, veliki je uspeh ovakav karijerni preokret.
Hvala Molèn Akademiji na predivnom iskustvu.

Elena Blagojević
Elena Blagojević

Program Digitalni marketing

Molèn stipendiju dobila sam u trenutku kada sam aktivno radila na svojim veštinama. Ono što je izdvojilo Molèn je upravo to što su predavanja uživo. Zahvaljujući tome imali smo priliku da iz prve ruke čujemo iskustva i savete vodećih stručnjaka iz industrije. Predavači su sa nama komentarisali nove trendove, odgovarali na naša pitanja i bili nam velika podrška. Svako predavanje smo započinjali i završavali sa osmehom, a naredni susret čekali s nestrpljenjem. Verujem da je upravo ta energija ono što ovu akademiju čini pravim mestom za sticanje znanja. Zahvaljujući Molèn Akademiji sa mnogo više sigurnosti pristupam novim zadacima, a od nedavno to činim na svom novom radnom mestu dok radim ono o čemu sam dugo maštala. Hvala Molèn Akademiji na tome što sam porasla za jedno dragoceno iskustvo i ostvarila svoje želje.

Marija Stanojević
Marija Stanojević

Program Upravljanje ljudskim resursima

U momentu kada sam aplicirala nisam bila u mogućnosti da izdvojim novac za ovakvu vrstu edukacije i stipendija mi je bila izuzetno značajna. Samim tim što je neko prepoznao moju želju i motivaciju za učenjem, još mi je više značilo što sam je dobila.

Svoje znanje i iskustvo sam unapredila i dosta mi je pomoglo da ostvarim još bolje rezultate na novom poslu. Saznala sam kako funkcionišu delovi HR poslova koji su mi ranije bili strani, naučila sam da bolje pristupam pojedinim aktivnostima a takođe sam dobila i afirmaciju svog postojećeg znanja i iskustva. Ono što je podjednako važno jeste da je sveukupno iskustvo bilo izuzetno pozitivno i preporučila bih ovakvu vrstu dodatnog usavršavanja svim kolegama.

Milica Rističević
Milica Rističević

Program Marketing i brend menadžment

Molèn stipendija mi je pružila jednu novu perspektivu za moj profesionalni razvoj i buduće usmeravanje. Rekla bih da se Molèn Akademija izdvaja jako dobro izabranim predavačima, temama koje se obrađuju, i opuštenom, ali izuzetno produktivnom pristupu ljudima koji je pohađaju.

Indirektno mi je pomogla da uspešno završavam studije farmacije, dala mi je novu motivaciju. Takođe, uskoro planiram da počnem ozbiljnije da se bavim društvenim mrežama i promocijom mentalnog zdravlja. Mnogo mi je pomogla u ličnom razvoju, a nadam se da će se uskoro preneti i na profesionalni plan.

Vera Kljajić
Vera Kljajić

Program Digitalni marketing

Molen stipendija je za mene bila odlična odskočna daska jer sam u toku pohađanja programa dobila i unapređenje na poslu, a znanja koja sam stekla su mi bila od velikog značaja.

Ono po čemu se Molèn izdvaja od ostalih jeste koncept predavanja, teme koje su relevantne trenutno (a svi znamo kako se brzo digitalni marketing mijenja) ali i iskusni predavači koji su nesebično podijelili svoja znanja i iskustva.

Trenutno radim ka cilju stvaranja svog brenda u Kanadi, gdje se iz Crne Gore ubrzo selim. Vjerujem da će mi iskustvo sa Molèn Akademije pomoći da se istaknem, čak i u Kanadi.

Sara Milošević
Sara Milošević

Program Digitalni marketing

Za mene je Molèn stipendija značila šansu da se isprobam u najnovijem načinu dodatnog obrazovanja koje sam videla do tada. Svideo mi se pristup koji Molèn ima i koji sam mogla da primetim na njihovim online kanalima i apsolutno sam htela da probam!

Posebno mi se dopalo jer je zapravo podstrek za žene i njihovo dodatno obrazovanje. Stvarno nisam videla na ovim prostorima toliku podršku od žena ka ženama i posebno mi je bilo drago kada sam saznala da je i founder Molèna zapravo žena.

Novo obrazovanje koje sam dobila je neminovno, ali osim toga, mogla sam da vidim i saslušam kreatore nekih od kampanja koje su bile poznate na čitavom Balkanu. Pomoglo mi je da bolje razumem ciljeve istih, kao i proces kako se kampanje smišljanju, kako se koriste podaci sa tržišta i kako se to na kraju pretvara u prodaju i merenje rezultata. Posebno mi je bilo značajno da to čujem, jer sam i ja kao korisnik na kraju dana - bila učesnik svih tih kampanja!

Ivana Adžić
Ivana Adžić

Program Digitalni marketing

Vreme koje sam provela na Molen akademiji mi je pomoglo da osvestim značaj digitalnog marketinga, kao i da razbijem neke strahive i predrasude vezane za isti. Stečeno znanje primenjujem svakodnevno u svom poslu! Osim znanja, stekla sam i divna poznanstva koja i dalje negujem. Uvek cu biti zahvalna Molèn akademiji što mi je dala šansu i ponosna sam što sam bila njihov djak! :)