Kurs Marketing i brend menadžment  je namenjen svima koji žele uspešno da upravljaju brendovima, jer daje strateške i kreativne veštine za unapređenje i sprovođenje efektivnih marketinških strategija koje će vam pomoći da jačate identitet brenda - bilo da radite za postojeći brend ili razvijate sopstveni. Uz mnoštvo praktičnih primera, alata, tehnika i vežbi ovladaćete znanjem primenjivim u savremenom biznisu. Predavači su iskusni stručnjaci iz regiona, a imaćete priliku da slušate i goste predavače iz celog sveta koji će zbog vas posetiti Molèn tokom semestra.

Vodimo vas kroz plan predavanja kursa Marketing i brend menadžment:

 1. Osnove marketinga i brend menadžmenta 
  Sveobuhvatni pregled ključnih koncepata i strategija u oblasti marketinga i brend menadžmenta. Steći ćete temeljno razumevanje kako uspešno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu i graditi snažan brend. 
   
 2. Brend i marketing 
  Fokusirajući se na tri ključna elementa - Brand Purpose, Brand Promise i Slogan brenda, polaznici će otkriti suštinske aspekte brendiranja i marketinške strategije.
   
 3. Metodologija razvoja brenda 
  Kako definisati i oblikovati karakter i identitet brenda na način koji privlači i angažuje ciljnu publiku. Naučićete suštinu kocepata Brand Wheel, Brand Personality, Arhetipovi brenda i Brand Essence.
   
 4. Osnovni koraci u strateškom planiranju. Put od proizvoda do brenda.
  Istražujemo ključne korake u strateškom planiranju koji vode razvoju brendova sa značajnim uticajem na život korisnika. 
   
 5. Definisanje ciljeva; Pojam insajta; Osnove istraživanja tržišta
  Kroz ovu sesiju, naučićete kako postaviti jasne i merljive ciljeve za svoje poslovne poduhvate, razumeti važnost insajta u dubljem razumevanju potreba i ponašanja potrošača, kao i osnove istraživanja tržišta koja su ključna za donošenje informisanih poslovnih odluka. 
   
 6. Pojam pozicioniranja; Tipovi strategija i pozicioniranja; Pojam i osnove diferencijacije; Definisanje USP i UVP proizvoda. 
  Steći ćete razumevanje značaja pozicioniranja proizvoda na tržištu i njegove uloge u kreiranju konkurentske prednosti. Upoznaćete se sa različitim tipovima strategija pozicioniranja i diferencijacije, kao i sa pojmovima USP (Unique Selling Proposition) i UVP (Unique Value Proposition) proizvoda. 
   
 7. Građenje identiteta brenda; Izvori brend identiteta; Suština brenda; Alati. 
  Naučićete kako definisati identitet brenda, identifikovati izvore koji ga čine autentičnim i prepoznatljivim, ali i razumeti suštinu brenda u kontekstu njegove percepcije kod ciljne publike. 
   
 8. Kreativnost i inovativnost u postavljanju i komunikaciji modernih brendova. 
  Kako kreativnost i inovativnost stvaraju dodatnu vrednost brendovima? Zašto su ovi elementi neophodni brendovima za vođenje biznisa i dugoročno građenje imidža u modernom poslovanju?
   
 9. Kreativne strategije i egzekucija 1.
  Naučićete kako razviti originalne i efektne marketinške kampanje koristeći kreativne strategije. Proučavaćemo proces egzekucije kampanje, uključujući izbor medija, planiranje rasporeda i merenje efektivnosti kampanje. 
   
 10. Kreativne strategije i egzekucija 2.
   
 11. Osnove i razvoj tržišnih komunikacija
  Ključni principi, strategije i tehnike u oblasti tržišnih komunikacija. Kroz ovu predavanje učesnici će se upoznati sa osnovama komunikacijskih teorija, procesom planiranja komunikacijskih aktivnosti, kao i sa razvojem i primenom marketinških kampanja. 
   
 12. Strateško planiranje brenda 
  Dobićete sveobuhvatan pregled procesa kreiranja, razvoja i vođenja brenda. Kroz praktične primere i studije slučaja, steći ćete uvid u najbolje prakse i alate koji se koriste u strateškom planiranju brenda.
   
 13. Brand Touchpoints. Consumer Journey. Tajne najboljih brendova.
  Istražujemo ključne tačke kontakta između brenda i potrošača, kao i putanju koju potrošači prolaze tokom svog iskustva sa brendom. Kroz analizu primera najboljih brendova, otkrićemo tajne uspeha koje su im omogućile da stvore pozitivno iskustvo za potrošače i izgrade snažnu lojalnost. 
   
 14. Brand workshop
   
 15. Upravljanje odnosima sa klijentima
  Kako identifikovati potrebe i očekivanja klijenata, kako uspostaviti i održavati dugoročne odnose sa njima, i kako rešavati konflikte i pružati podršku. Upoznaćemo vas sa najboljim praksama u oblasti upravljanja odnosima sa klijentima i naučiti vas kakoda ih primenite u svom poslovnom okruženju. 
   
 16. Brands at work - Case studies
   
 17. Analiza komunikacije brendova
  Fokus predavanja je na analizi efektivnosti komunikacionih kampanja, identifikaciji ključnih elemenata uspešne komunikacije i merenju uticaja komunikacijskih aktivnosti kroz percepciju brenda. 
   
 18. Uloga Copywritinga u advertisingu: Slogani i poruke
  Na ovom predavanju upoznaćete se sa osnovnim principima copywritinga, kao i sa tehnikama za kreiranje privlačnih i upečatljivih slogana i poruka. Naučićete kako da koristite moć reči kako biste inspirisali akciju kod potrošača i ostvarili željene rezultate u svojim reklamnim kampanjama.
   
 19. Prezentacija i dodela sertifikata.
   

Na kraju obuke, redovni polaznici dobijaju zvanični sertifikat Molèn Akademije.

Napomena: Zbog kvaliteta predavanja i radionica, za nastavu uživo broj mesta je ograničen na 2 grupe, po 9 osoba. 

Predavanja u Beogradu se održavaju jednom nedeljno od 17.30 do 21.00 č, u prostorijama Molèn Akademije, u trajanju od pet meseci.

Školarina za predavanja u Beogradu: 1120 eura + pdv, plaćanje je omogućeno u pet rata.

Predavanja u Podgorici se održavaju jednom mesečno (subota i nedelja od 09.00 do 17.00 č) , u trajanju od pet meseci.

Školarina za predavanja u Podgorici: 1490 eura + pdv, plaćanje je omogućeno u pet rata.


Program je moguće pohađati i online.

 

PREDAVAČI

Ana Vehauc - Creative Strategist, New Moment

Andreja Milkić - Group Account Director, Leo Burnett

Katarina Pribićević - Managing Director, McCann

Ana Šutić - Chief Creative Officer, New Moment

 

Marketing i brend menadžment
Marketing i brend menadžment
1120 EUR+PDV

PLAĆANJE: na 5 jednakih rata

Prijavi se
Marketing i Brend menadžment + Grafički dizajn
Marketing i Brend menadžment + Grafički dizajn
1963.5 EUR+PDV

PAKET: 2 semestra
PLAĆANJE: na 10 jednakih rata

Prijavi se
Marketing i Brend menadžment + Digitalni marketing
Marketing i Brend menadžment + Digitalni marketing
1904 EUR+PDV

PAKET: 2 semestra
PLAĆANJE: na 10 jednakih rata

Prijavi se