Sa ogromnom globalnom urbanizacijom, nikad do sada dizajn enterijera nije nudio toliko mogućnosti za promenu načina života ljudi. Ovaj program će razviti u vama konceptualna, teorijska i tehnička znanja neophodna za napredovanje u karijeri gde se sreću mesto i ljudi, u raznovrsnom rasponu privatnog, javnog, stambenog i komercijalnog okruženja. Opsežni moduli programa pokrivaju pun raspon spektra dizajna enterijera, prolazeći kroz kompletan proces projektovanja: od ideje preko realizacije, razrade projekta i preko realizacije na gradilištu. Predavači su iskusni stručnjaci iz regiona, a imaćete priliku da slušate i goste predavače iz celog sveta koji će zbog vas posetiti Molèn tokom semestra.

Upoznajte se sa planom predavanja kursa Dizajn enterijera:

1. Upoznavanje sa predavačem i njegovom filozofijom dizajna

2. Stilovi dizajna enterijera

Ovo predavanje pruža osnovno razumevanje različitih stilova dizajna enterijera i pomaže vam da razvijete kritičko mišljenje i estetski senzibilitet u procesu uređenja prostora.

3. i 4. Kontekst, Inspiracija, Dizan brif, Mood board

Potrudićemo se da razumete značaj konteksta u kojem se nalazi projekat dizajna enterijera. Nakon razumevanja konteksta, učićete o procesu pronalaženja inspiracije za dizajn, a zatim se fokusiramo na razumevanje i kreiranje dizajn brifa. Objašnjavamo kako se mood boardovi kreiraju koristeći različite medije poput fotografija, tekstura, boja, uzoraka, materijala - kako bi se komunicirao željeni mood ili osećaj prostora.

5. Proces dizajniranja, funkcija, plan poda i plafona

Ključni aspekti procesa dizajniranja enterijera, sa fokusom na funkcionalnost i planiranje prostora kako bi se stvorili optimalni i estetski privlačni enterijeri. Naglašavamo važnost pažljivog planiranja svakog elementa prostora kako bi se postigao skladan i funkcionalan dizajn.

6. i 7. Rad sa različitim prostorima: dnevna soba, trpezarija, spavaća soba, kuhinja, kupatilo, radna soba

Na ovom predavanju se fokusiramo na razvijanje dubljeg razumevanja specifičnosti različitih prostorija u enterijeru, prilagođavanje dizajna svakoj prostoriji u skladu sa njenom funkcijom i potrebama klijenata, zatim na ,ogućnost efikasnog planiranja rasporeda i korišćenja prostora i poboljšanje estetskog senzibiliteta i sposobnosti kreiranja atraktivnih enterijera.

8. i 9. Materijali, podovi, zidovi, plafoni

Važnost odabira odgovarajućih materijala za kreiranje funkcionalnih, estetski privlačnih i trajnih enterijera. Polaznici će učiti o različitim karakteristikama materijala koji se koriste u dizajnu enterijera, uključujući teksturu, boju, trajnost, održavanje i ekološku održivost. Pokrićemo i kako odabrati odgovarajuće materijale za podove, zidove i plafone u različitim prostorijama poput dnevnih soba, kuhinja, kupatila i spavaćih soba, uzimajući u obzir specifične zahteve i funkcije svake prostorije. Naučićete kako odabrani materijali utiču na estetiku prostora i kako kombinovati različite materijale kako bi se postigao željeni izgled i atmosfera. 

10. i 11. Boje i teksture

Šta dobijate na ovom predavanju? Dublje razumevanje značaja boja i tekstura u dizajnu enterijera, razvoj veština u odabiru, kombinovanju i primeni boja i tekstura u prostoru. Kreativno izražavanje i personalizacija prostora kroz upotrebu boja i tekstura.

12. Dizajn detalja: kupatilo, kuhinja, ugradni nameštaj

Na ovom predavanju ćemo govoriti o specifičnim zahtevima i trendovima u dizajniranju kupatila, uključujući izbor sanitarija, keramičkih pločica, opreme, osvetljenja i materijala koji su pogodni za vlažna okruženja. Polaznici će naučiti kako efikasno organizovati kuhinjski prostor, odabrati odgovarajuće kuhinjske elemente, kao i kako planirati raspored aparata, sudopera, radnih površina i skladišnih prostora. Predavanje će obuhvatiti dizajn ugradnih plakara, polica, ormara, kreveta i drugih komada nameštaja koji se mogu prilagoditi specifičnim potrebama i dimenzijama prostora.

13. Dizajn svetla; Koncept, Elementi

Predavanje će obuhvatiti različite elemente dizajna svetla, uključujući vrste rasvetnih tela, boje svetla, intenzitet osvetljenja, distribuciju svetla i kontrole osvetljenja. Razumećete i kako osvetljenje može uticati na estetiku prostora, ističući određene elemente dizajna ili stvarajući određenu atmosferu. Naučićete da kreirate prostor koji optimalno koristi svetlost kako bi se postigla maksimalna udobnost, efikasnost i estetika.

14. Nameštaj

Šta dobijate ovim predavanjem? Razumevanje dubljih slojeva dizajna nameštaja, uz fokus na funkcionalnosti, estetici i praktičnosti. Razvoj kreativnih veština i sposobnosti prilagođavanja različitih stilova i materijala u dizajnu enterijera. Poboljšanje sposobnosti u rešavanju dizajnerskih izazova i kreiranju prostora koji efikasno koristi dostupan prostor.

15. Tekstil 

Polaznici će istražiti širok spektar tekstilnih materijala koji se koriste u dizajnu enterijera, uključujući tkanine za nameštaj, zavese, tapete, tepihe i dekorativne tkanine. Predavanje će pokriti uticaj boja, šara i tekstura tekstila na atmosferu i izgled prostora - kreativno korišćenje tekstila za dodavanje topline i teksture u prostoru.

16. Biljke, slike

Naučićete na koji način biljke i slike mogu uticati na atmosferu i estetiku prostora, kako odabrati odgovarajuće biljke i slike koje odražavaju stil, ličnost i želje klijenata. Koristite ih kako bi personalizovali i unapredili enterijer i stvorili harmoničnu i interesantnu atmosferu.

17. i 18. Prezentacije završnih radova i dodela sertifikata

Za izradu domaćih zadataka, koji su deo završnog rada, potrebno je da imate računar i neku verziju AutoCAD programa.

Na kraju obuke, redovni polaznici dobijaju zvanični sertifikat Molèn Akademije.

Napomena: Zbog kvaliteta predavanja i radionica, za nastavu uživo broj mesta je ograničen na 9 osoba. 

Predavanja u Beogradu se održavaju dva puta nedeljno, dve nedelje za redom od 17.30 do 21.00 č, u trajanju od pet meseci, u prostorijama Molèn Akademije.

Školarina za predavanja u Beogradu: 1190 eura + pdv, plaćanje je omogućeno u pet rata.


Predavanja u Podgorici se održavaju jednom mesečno (subota i nedelja od 09.00 do 17.00 č) , u trajanju od pet meseci.

Školarina za predavanja u Podgorici: 1490 eura + pdv, plaćanje je omogućeno u pet rata.

Program je moguće pohađati i online.

 

PREDAVAČ
Ksenija Đorđević, Architect & Founder, KDA

Dizajn enterijera
Dizajn enterijera
1190 EUR + PDV

PLAĆANJE: na 5 jednakih rata

Prijavi se