Šta ćete naučiti

Grafički dizajn je svuda oko nas. U bezbroj oblika, u digitalnoj, kao i u štampanoj formi, tu da nam pomogne da postignemo cilj jasne i kvalitetne komunikacije ka različitim društvenim grupama.

Molèn Akademija grafičkog dizajna izlaže studente fundamentalnim veštinama koje su neophodne da bi se kreiralo sofisticirano grafičko rešenje. Kroz sam proces polaznici će steći istorijski kontekst, veštinu sistema rada uz odgovarajuće alate, a sa ciljem kreiranja kvalitetnih vizuelnih rešenja.

Glavni cilj ove specijalizacije je da osposobi polaznike skupom prenosivih formalnih i konceptualnih alata za „stvaranje i komunikaciju“ u oblasti grafičkog dizajna, koji ćete postići radom na Akademiji, kao i kod kuće.

Grafički dizajn je dinamična i kreativna disciplina koja spaja umetnost i tehnologiju kako bi prenela poruku kroz vizuelne medije. Ovo je pravo područje za one koji vole da kombinuju kreativnost sa praktičnim veštinama, stvarajući vizuelne elemente poput logotipa, postera, brošura i digitalnih sadržaja. Ako imate strast za oblikovanje i komunikaciju putem slike, boje i tipografije, naš program za grafički dizajn pruža sve što vam je potrebno da transformišete te strasti u uspešnu karijeru. Kroz praktičan rad i projekte, polaznici će naučiti kako da pretvore svoje ideje u dizajn koji privlači pažnju i komunicira.

Vodimo vas kroz plan predavanja kursa Grafički dizajn:

1. Predstavljanje predavača i polaznika, uvod u osnove grafičkog dizajna.

2. Brend - Šta je brend, istorija, a koji to tipovi brendinga postoje?

Šta je to brand awareness, a šta komunikacija iz ugla brendinga? Pravna regulativa i pametno postupanje sa autorskim radom u tom okrilju.

3. Brend i Ilustrator- Nastavak predavanja. Upoznavanje sa Illustrator programom.

4. Uvod u Photoshop (basic skills) - Definisanje, korišćenje i način primene alata uz rad na konkretnim primerima.

5. Sa čime još radimo... Drugi korisni programi - Osvrt na nekoliko korisnih programa i upoznavanje sa osnovnim karakteristikama statike, video, animacije i prezentovanja.

6. Digital dizajn - Digital je sadašnjost i budućnost dizajna. Važnost adaptabilnosti dizajna na različite formate.

7. Boja i tipografija - Bitnost odabira boje, psihologija iste, povezivanje brenda i boje i njena primena. Osnova tipografije, pravila i karakteristike, sa ciljem postavljanja tipografskog sistema.

8. Logo i slogan, advertajzing - Šta je to logo, a šta slogan? Koja je vrednost postavljanja slogana i kako se sa njime može igrati. Kada kažemo advertajzing danas / na šta mislimo, a na šta smo nekad mislili? Osnovna klasifikacija i upoznavanje sa pojmovima advertajzing sveta. 

9. Učenje programa / vežbe - Praktični rad.

10. Učenje programa / vežbe - Praktični rad. 

11. Kako da dizajn postane viralan - Upoznavanje sa viral dizajnom, kako do njega doći i koji su pozitivni i negativni aspekti.

12. Statika vs. Video - Predavanje ima za cilj da približi koliko je važno da dizajn dobro funkcioniše u svetu statike, ali i pokreta.

13. Upoznavanje sa mokapima - Uz praktičan rad, polaznici će se upoznati sa idejom i svrhom mokapovanja.

14. Priprema za štampu - Kako pripremiti dizajn za štampu, tako da završni proizvod bude kao onaj na ekranu.

15. Dizajn za masovnu komunikaciju - Kako da polaznici dizajniraju za "svakoga" i kako da se to svidi većini. Šta podrazumeva masovna komunikacija i kako se dizajn uklapa u to.

16. Teorija dizajna - Priča o različitim stilovima i pravcima dizajna. Reference, poznati dizajneri i aktuelni trendovi.

17. Formatiranje za razne medije - Učenje formatiranja jednog dizajna za različite medije.

18. AI i grafički dizajn - Uvod u AI alate koji se koriste, primeri i pravila u vezi korišćenja.

19. Prezentacije i dodela sertifikata - Svaki od polaznika predstavlja svoju prezentaciju završnog rada, koji je skup svih prethodno stečenih veština. Razgovor o procesu, nivou stečenog znanja, planovima za dalje i dodela sertifikata.

Predavači i sertifikat

Naši predavači su iskusni stručnjaci iz regiona, a tokom semestra ćete imati priliku da slušate gostujuće predavače iz celog sveta. Nakon završetka obuke, redovni polaznici dobijaju zvanični sertifikat Molèn Akademije.

Paketi i pogodnosti

Program Grafički dizajn možete upisati i u okviru specijalnih paketa kako biste ostvarili pogodnosti u visini školarine. Naša preporuka su sledeći paketi:

Molèn Akademija vam pruža sve što je potrebno da postanete stručnjak u grafičkom dizajnu, spreman za rad u savremenom svetu.

Predavanja:

Predavanja se održavaju jednom nedeljno od 17.30 do 21.00 časova u prostorijama Molèn Akademije.

Trajanje programa: pet meseci.

Školarina: 1190 eura + PDV (plaćanje je omogućeno u pet rata).

Pridružite nam se i započnite svoju karijeru u svetu grafičkog dizajna!
Program je moguće pohađati i online.

PREDAVAČI:

Margareta NedeljkovićLead UI/UX Designer, Wireless Media

Stefan Gajić, Creative & Art Director, Direct Media United Solutions

Grafički dizajn
Grafički dizajn
1190 EUR + PDV

PLAĆANJE: na 5 jednakih rata

Prijavi se
Grafički dizajn + Web dizajn
Grafički dizajn + Web dizajn
2023 EUR+PDV

PAKET: 2 semestra
PLAĆANJE: na 10 jednakih rata

Prijavi se
Grafički dizajn + Digital marketing
Grafički dizajn + Digital marketing
1963.5 EUR + PDV

PAKET: 2 semestra
PLAĆANJE: na 10 jednakih rata

Prijavi se
Marketing i brend menadžment + Grafički dizajn
Marketing i brend menadžment + Grafički dizajn
1963.5 EUR + PDV

PAKET: 2 semestra
PLAĆANJE: na 10 jednakih rata

Prijavi se