Zašto su podaci ključ za menadžment i marketing timove?

Analizom pitanja naših polaznika, na programu Digitalni marketing, od onih koji imaju svoje biznise i žele da unaprede svoje poslovanje, pa sve do onih koji se tek susreću sa ovom temom, došli smo do sledećeg zaključka:

3 pitanja i 1 rešenje!

Pitanja: 

“Kako da naučim da sponzorišem objave i dođem do svoje ciljne grupe?” 

“Kako da znam koji sadržaj interesuje moju publiku?”

 “Imam dobru kreativu, ali nemam prodaju, kako da je unapredim?” 

Rešenje: 

Google Analytics 4

Analitika je srž svakog uspešnog poslovanja, ali ljudi neretko zanemaruju njen značaj. Možeš imati jaku kreativu, ali ne znaš kuda ideš i gde te vodi. Bez analitike, ne možeš razumeti korisnički put svojih korisnika, njihove potrebe, navike, interesovanja, niti prilagoditi ponudu tržištu.

Bez analitike, nema dobre kreative, ni strategije, a ni prodaje!

Google Analitika 4 je moćan alat koji donosi mnoge benefite poslovanju, posebno u online prodaji. Omogućava  praćenje ključnih metrika kao što su broj posetilaca na tvom sajtu, stopa konverzije, prosečno vreme provedeno na stranici, odakle dolaze tvoji korisnici, koja regija najviše prati tvoj sadržaj i još mnogo toga. Na primer, u industriji turizma možeš pratiti koje destinacije privlače najviše pažnje posetilaca, da li su se porodice, avanturisti ili parovi najviše interesovali za tvoje usluge itd, dok u modnoj industriji možeš analizirati koje proizvode korisnici najviše kupuju i na osnovu toga unaprediti ponudu ili promeniti način/strategiju prodaje onih proizvoda/usluga koje nisu toliko dobro prošle.

Međutim, ključno je ulagati u obuku i razvoj zaposlenih u oblasti analitike kako bi pravilno čitali metrike i koristili ih za kreiranje strategije i kreativnih kampanja. Bez obučenog kadra, čak i najmoćniji alati poput Google Analitike 4 neće biti iskorišćen na pravi način.

Važno je istaći da je analitika ključna za uspeh u poslovanju, a Google Analitika 4 je alat koji ti omogućava da dublje razumeš ponašanje publike i efikasnost tvojih marketinških kampanja/ideja. Pravilno korišćenje ove analize može ti pomoći da prilagodiš svoj brend, poboljšaš proizvode/usluge i efikasno targetiraš svoju ciljnu publiku.

Ako želiš da naučiš više o korišćenju Google Analitike 4 i kako je iskoristiti za poboljšanje svog poslovanja, upravo uz našeg predavača Vladimira Ćuka, Director of eCommerce and Analytics Gigatron, na radionici ili u sklopu  programa Digitalni marketing, možeš saznati sve neophodne tehnike i metode koje obuhvata ova tema. Pridruži nam se i unapredi svoje veštine u marketingu!