Šta ćete naučiti

Već pišete i objavljujete ali niste sigurni da li ste na pravom putu? Interesuje vas kako se postaje autor ili kako se jezički artikulišu i izražavaju emocije i stavovi? Čini vam se da stvarnost ne doživljavate kao svakodnevnu, uobičajenu pojavu već kao posebnu priču koju možete samo vi da razumete? Želite da napišete roman ili da započnete kolumnistički rad!?

Onda ste već jednim delom svog duhovnog bića uronili u okean koji misli, u New Age Creative Writing.

Cilj radionice New Age Creative Writing je upoznavanje polaznika sa teorijskim modelima i njihovim praktičnim primenama u pisanju namenjenom različitim savremenim medijima: roman, drama, filmski scenario, copywriting, blog, pisanje u elektronskim i digitalnim medijima.

Naučite da drugim očima čitate i analizirate, gledate film i razumete njegove skrivene slojeve. Naučite da pišete roman, priču, filmski scenario, monodramu...

Da li svako delo koje poseduje karakteristike nadahnuća, izbora literarne teme, formiranja literarnih likova, njihovih motivacionih sklopova, sižea, priče, dramatis locus-a (mesta odvijanja priče), jedinstva radnje i njene celovitosti, svrhe, poente i mesta razrešenja (raspleta) priče... i mnoge druge, pripada „kreativnom“ ali još uvek nije umetničko delo. Tokom radionice ćemo vas uputiti u tajne stvaranja atraktivne literature.

Na kraju obuke, redovni polaznici dobijaju zvanični sertifikat Molèn Akademije.

Napomena: Zbog kvaliteta predavanja i radionica, broj mesta u grupi je ograničen na 9 osoba.

Plaćanje je omogućeno u dve rate.

Predavanja su jednom nedeljno.

Novi termin: jesen 2024.

PREDAVAČ

Miomir PetrovićUniverzitetski profesor, pripovedač, dramaturg